Łączenie produktów w diecie

Po przeprowadzeniu szeregu badań, doświadczeń i obserwacji udowodniono, iż niesłychanie ważne jest prawidłowe łączenie produktów w spożywanych posiłkach.

Źle zestawione powodują w organizmie niekorzystne procesy, które są powodem złego samopoczucia i często prowadzą do różnych schorzeń.

Dla wszystkich, którzy stosują tradycyjną dietę sformułowane po eksperymentach wnioski wydają się szokujące.

Jak tu sobie wyobrazić zjedzenie kanapki bez wędliny czy jajecznicy bez chleba? A obiad? Dlaczego nie można zjeść kawałka mięsa z ziemniakami? Podstawą stworzenia diety niełączenia była wiedza o tym, że istnieją produkty zasadowe i takie, które zakwaszają organizm.

Połączenie ich sprawia, że posiłek jest długo trawiony a tym samym źle wpływa na stan przewodu pokarmowego i powoduje wzrost wagi ciała.

Są również produkty neutralne, ale też warto wiedzieć, że nie można ich łączyć z białkami, natomiast wolno z węglowodanami.

Znając zasady niełączenia można znakomicie poprawić kondycję swojego zdrowia.

Dieta / przez

Post Author: Janek